Vlad Plahotniuc: Familiile nevoiaşe vor primi, gratuit, detectoare de fum, pentru a se putea salva de incendii

Embed:

Familiile nevoiaşe vor primi, gratuit, detectoare de fum, pentru a se putea salva de incendii. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, care s-a arătat îngrijorat de statistica alarmantă cu privire la persoanele care şi-au pierdut viaţa din cauza sobelor defecte. 

"În prima fază am cerut să fie instalate gratuit, pentru familiile nevoiașe, detectoare, care să alerteze persoanele aflate în locuință în momentul în care apar astfel de probleme. În așa fel, încât să se poată salva. De asemenea, urmează să fie lansate campanii de conștientizare în privința acestui pericol pentru cetăţenii noştri, dar și a măsurilor, care trebuie luate pentru a preveni astfel de tragedii", a declarat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

De la începutul anului, 27 de persoane, printre care doi copii, au murit în urma incendiilor. Acestea au fost provocate de explozii în urma scurgerilor de gaze, de sobe defecte sau de ţigările nestinse. În perioada sărbătorilor de iarnă, 32 de familii vulnerabile din întreaga ţară au primit detectoare de fum, în cadrul unei campanii a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Din luna martie, va fi lansată o campanie naţională, în urma căreia vor primi astfel de detectoare mai multe familii din ţară. 70 la sută din costul proiectului va fi finanţat din bugetul de stat, iar 30 la sută - de către autorităţile locale. În prezent, se stabilesc familiile care vor primi gratuit astfel de dispozitive.

Lasă un comentariu