Vlad Plahotniuc: Noi susţinem şi ţinem uşile larg deschise pentru investitorii americani în Republica Moldova

Embed:

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, invită companiile americane să investească în ţara noastră. Aflat într-o deplasare de lucru în Statele Unite, oficialul a vizitat marţi sediul incubatorului global de afaceri "1776", o companie care sprijină businessul din SUA.

Președintele PDM s-a arătat interesat de acest model de  construcţie a afacerilor și a declarat că este un exemplu care poate fi aplicat și în Republica Moldova. 

Incubatorul global de afaceri "1776", este o inițiativă rezultată din programul Startup America, lansat încă în 2011, de fostul președinte american Barack Obama, cu scopul de a sprijini mediul de afaceri. În doar patru ani a reuşit să susţină înființarea a 1.500 de companii.

"Aici în Statele Unite ale Americii, mediul de afaceri este unul foarte dinamic. Anume colaborarea între aceste diverse structuri, cum ar fi mediul de afaceri şi cel politic, în a susţine creativitatea şi iniţiativa oamenilor de afaceri cred că dă un imbold foarte mare pentru a se dezvolta diverse domenii. Mesajul nostru a fost foarte clar pentru dumnealor că noi susţinem şi ţinem uşile larg deschise pentru investitorii americani în Republica Moldova", a declarat președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Reprezentantul PDM în Guvern pentru domeniul reformelor economice, viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, care face parte din delegaţie, a declarat că şi ţara noastră trebuie să preia acest model de incubator.

"Este foarte probabil de probat această experienţă deja, cum am discutat şi cu partenerii acestui laborator. Avem un astfel de exemplu în baza platformei lansate pe baza Universităţii Tehnice din Republica Moldova. S-a format aşa un laborator tecwill care a fost finanţat de către cu suportul Guvernului SUA şi al Suediei", a afirmat viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu.

La New York, președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a avut o întâlnire şi cu administratorul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, în cadrul căreia a discutat despre implementarea reformelor şi situaţia social-politică din ţara noastră.

"Noi vedem Republica Moldova prin prisma dezvoltării, inclusiv prin prisma acţiunilor întreprinse recent de guvernarea de la Chişinău în lupta împotriva corupţiei din domeniul achiziţiilor publice. De asemenea, sunt binevenite reformele politice, cum ar fi Legea privind reprezentativitatea femelilor în politică şi în Parlament. Am rămas impresionat de acţiunile, dar şi de viteza cu care sunt implementate reformele", a menționat șeful PNUD, Achim Steiner. 

La rândul său, președintele PDM a apreciat programele realizate de PNUD în Moldova și a pledat pentru consolidarea lor. Vlad Plahotniuc se află de două zile în Statele Unite unde participă la Consiliul Internaționalei Socialiste.

Lasă un comentariu