Vlad Plahotniuc: Nu mai putem juca rolul unor sclavi în imperii

Embed:

"Moldova trebuie să-și revadă politica externă și să nu mai cadă în genunchi în fața marilor puteri." Declarația a fost făcută de președintele Partidului Democrat, care a participat, astăzi, la ședința Consiliului Național Politic al tineretului democrat. Afirmația vine după ce, recent, Ministerul de Externe a expulzat cinci diplomați ruși, iar anterior mai mulți funcționari s-au plâns că sunt hărțuiți de către autoritățile de la Moscova. 

"Eu consider că țara noastră ar trebui să se scoale din poziția de umilință și să-și declare tot timpul, atunci când are anumite interese sau când cineva hărțuiește oamenii, cum a fost în Moscova. Atunci eu am insistat că noi nu mai putem să jucăm rolul unor sclavi, robi în imperii și trebuie să spunem cu demnitate: suntem mici, dar dreptul aste e al nostru de a fi respectați", a declarat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Totodată, liderul PDM i-a îndemnat pe tineri să se implice mai activ în diferite proiecte, pentru a contribui la reformarea clasei politice.

"Părerea noastră este că tinerii trebuie să vie masiv în politică. Nu neapărat că sunteți cei mai experimentați, dar nu aveți încărcătura veche cu care stăm mulți din noi. Aveți energie, poate mai puțină experiență, aveți determinarea și mai mult decât atât aveți și motivație. Pentru că țara o schimbați pentru voi", a afirmat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

"În general, sfaturile președintelui sunt foarte utile pentru noi ca tineret, fiindcă noi suntem, generația care urmăm să înlocuim și să progresăm", a specificat membru OT PDM, Mihaela Petrov.

"Nu există raioane în RM, unde să nu existe tineretul democrat. Avem un obiectiv de a ajunge și în fiecare sat din RM, indiferent de ce culoare nu ar fi primarul", a precizat preşedintele OT PDM, Alexandru Cauia.

După ședință, liderul democrat s-a alăturat unui grup de bikeri. 

După ce a dat o tură cu motocicleta, Vlad Plahotniuc a fost aplaudat de către colegi.  

La final, tinerii democrați au făcut poze cu Vlad Plahotniuc.   

Lasă un comentariu