Vlad Plahotniuc: PDM nu pretinde la şefia primăriei Chișinău, ci este gata să sprijine toate proiectele care vor fi în interesul cetăţenilor

În cadrul ședinței PDMVlad Plahotniuc a vorbit despre situaţia din Primăria municipului Chişinău şi despre nominalizarea viceprimarilor care potrivit lui Mihai Ghimpu şi Igor Dodon au preluat primăria Capitalei. Totodată, liderul PDM a declarat că democraţii nu pretind la şefia primăriei, însă sunt gata să sprijine prin intermediul guvernului toate proiectele care vor fi în interesul cetăţenilor. 

"Acum un subiect de data aceasta important unde din nou s-a făcut referinţă la mine şi la Partidul Democrat. Acest subiect ţine de situaţia în primăria din municipiul Chişinău. Am văzut cu toţii cum socialiştii împreună cu liberalii au venit în faţa opiniei publice practic cu aceeşi idei, Plahotniuc prin atac raider, prin nominalizarea aumitor viceprimari a preluat primăria. Sună cunoscută melodia aceasta, au mai spus-o şi alţii până acum, dar eu vreau să-i întreb pe Dodon şi Ghimpu, voi, împreună ca partide deţineţi majorotatea în Consiliul Municipal, de ce nu puneţi voi un primar interimar, dacă voi până acum aşa omogen exprimaţi nemulţumirea faţă de cei care au fost nominalizaţi ca viceprimari. De ce lăsaţi PDM care are doar un singur consilier în Consiliu Municipal să vă pună primarii şi viceprimarii? Încă o dată să fie clar, astăzi socialiştii şi liberalii pot să facă tot ce vor în primăria municipiului Chişinău. Ei deţin majoritatea, ei pot să mute chiar şi primăria ori la Coloniţa ori la Condtriţa, au toate voturile să o facă, dar ei stau şi plâng la TV precum că PDM cu doar un singur vot în Consiliul Municipal, le-au luat primăria. Apare o întrebare, fie socialiştii şi liberalii sunt nişte neputincioşi şi democraţii doar cu un vot au ajuns mai tare decât ambele partide, fie ei mint ca-n totdeauna. Ştiţi de ce PL şi PSRM s-au speriat la numirea viceprimarilor, în primul rând ei se tem că lucrurile în primăria Capitale se vor schimba spre bine, iar în al doilea rând se tem că vor pierde controlul asupra instituţiei care le-a adus satisfacţie şi beneficii pe parcursul anilor, şi insatisfacţie locuitorilor. Capitala astăzi este într-un dezastru şi din păcate pentru ei nu pot să spună că lucrurile stau prost pentrucă Plahotniuc e vinovat. Declar responsabil că la moment, PDM nu are nici un fel de aspiraţii politice în ceea ce priveşte pirmăria, dar este gata să sprijine prin intermediul guvernului toate proiectele bune care vor fi în interesul cetăţenilor", a declarat Vlad Plahotniuc.

Reamintim că fostul preşedinte al companiei Gas Natural Fenosa Silvia Radu a fost aleasă, ieri ca fiind noul primar interimar al Capitalei. Anunţul a fost făcut de Nistor Grozavu, care a renunţat la această funcție. Totodată, consilierul municipal Ruslan Codreanu a fost numit viceprimar. Potrivit lui Grozavu,  deciziile luate vin să depășească blocajul instituţional în care s-a pomenit Primăria.

Lasă un comentariu