Vlad Plahotniuc: PSRM şi PL nu mai au capacitatea de a conduce Primăria Capitalei

Embed:

Democraţii nu aspiră la Primăria Capitalei, iar toate acuzațiile aduse de socialiști și liberali în adresa formațiunii sunt nefondate. Declarația a fost făcută, astăzi, de preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, la conferinţa săptămânală a partidului.

Liderul democraților a menționat că membrii PSRM şi PL se plâng presei, dar, de fapt, nu mai au capacitatea de a conduce Chişinăul, chiar dacă au o majoritate în Consiliul Municipal.

"Ei se tem că lucrurile în primăria Capitalei se vor schimba spre bine. Evident că se tem că pierd controlul asupra instituției care până acum, atâția ani, le-a adus atâta satisfacție și beneficii și atâta insatisfacție locuitorilor Capitalei. Capitala, cunoaștem cu toții, astăzi este un dezastru", a declarat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc a menţionat, totuşi, că Partidul Democrat va susţine toate proiectele bune care vor fi elaborate de Primăria Capitalei.

"Declar responsabil că, la moment, Partidul Democrat nu are niciun fel de aspirații politice în ceea ce privește primăria, dar este gata să sprijine prin intermediul Guvernului toate proiectele bune pentru Capitală care vor fi în interesul cetățenilor", a afimat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Liderul PDM a mai anunțat că schemele de corupție despre care s-a vorbit în presă și în societate vor fi combătute. Luni, fostul director al companiei Gas Natural Fenosa, Silvia Radu, a fost numită primar interimar al Capitalei, iar consilierul municipal Ruslan Codreanu a fost numit în funcţia de viceprimar.

La o zi de la numirea sa în funcție, Silvia Radu deja se confruntă cu lipsa de susținere din partea consilierilor municipali. Socialiștii, care au cele mai multe mandate în CMC, au refuzat să se întâlnească astăzi cu edilul interimar nou numit. 

Lasă un comentariu