Vlad Plahotniuc: Reformele Moldovei sunt apreciate de partenerii de dezvoltare externi

Embed:

Măsurile întreprinse de Guvernul condus de Partidul Democrat din Moldova în lupta împotriva corupției, dar și reformele pentru dezvoltarea economică a țării au fost discutate la New York, de către președintele PDM, Vlad Plahotniuc, şi președintele Internaționalei Socialiste, George Papandreou.

Întâlnirea celor doi a avut loc în cadrul Consiliului Internaționalei Socialiste organizat în perioada 11 -12 iulie și a vizat consolidarea relației politice dintre Partidul Democrat din Moldova și Internaționala Socialistă. 

Vlad Plahotniuc a declarat că partenerii de dezvoltare externi au confirmat că direcţia spre care merge Moldova şi guvernarea este una corectă. Liderul democrat a avut un schimb de opinii cu George Papandreou în legătură cu reformele pe care actuala guvernare le pune în aplicare. În acest sens, Vlad Plahotniuc i-a prezentat acţiunile Guvernului în lupta împotriva corupției, dar și cele din economie care au permis atingerea unor indicatori macroeconomici buni anul trecut și cu perspective de creștere și în acest an.

"Eu personal sunt foarte mulţumit de această vizită. Sper şi colegii mei tot. Pentru că scopul principal al vizitei noastre la New York a fost participarea împreună cu colegii din Partidul Democrat la şedinţa consiliului Internaţionalei Socialiste. Unde eu consider că este un eveniment foarte important şi unde au reuşit să vină liderii partidelor de stânga din toată lumea. Încă ceva important am reuşit şi am avut ocazia în cadrul acestui forum şi în special în cadrul panelului de cooperare multilaterală în domeniul consolidării păcii am reuşit să informez colegii din Internaţionala Socialistă despre conflictul îngheţat de pe Nistru de la noi. Mai mult decât atât, am expus îngrijorările noastre referitor la riscurile de securitate care apar în zonă", a declarat preşedintele PDMVlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc a declarat că reprezentanţii partidelor de stânga au apreciat reformele implementate de guvernarea de la Chişinău.

"Am avut întâlniri atât cu lideri ai Partidelor de stânga din toată lumea, cu lideri ai Internaţionalei Socialiste şi cu şeful Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare unde în marea majoritate a cazurilor şi-au exprimat aprecierile pentru reformele pe care le avem noi în ţară şi pe care le producem, şi am rămas satisfăcut de aprecierile din care reiese că ei consideră Partidul Democrat un partid modern, un partid în dezvoltare şi au apreciat mult aceste reforme pe care le-am produs noi într-un an şi jumătate de guvernare", a afirmat preşedintele PDMVlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc este vicepreședinte al Consiliului Internaționalei Socialiste. El a apreciat experiența politică a președintelui Internaționalei Socialiste şi l-a invitat pe George Papandreou în Republica Moldova, pentru a împărtăși din această experiență colegilor săi din PDM.

La rândul său, George Papandreou i-a mulțumit lui Vlad Plahotniuc pentru rolul pe care Partidul Democrat îl joacă în Internaționala Socialistă.

Lasă un comentariu