Vlad Plahotniuc: Victoria Iftodi este candidatul PDM la funcţia de ministru al Justiţiei

Embed:

Judecătoarea Curţii Constituţionale Victoria Iftodi este candidatul Partidului Democrat la funcţia de ministru al Justiţiei. Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat, astăzi, că premierul Pavel Filip urmează să-i înainteze, mâine, candidatura preşedintelui ţării, Igor Dodon. 

"Biroul permanent a decis: candidatura Partidului Democrat pentru această funcţie este doamna Victoria Iftodi, actual judecător la Curtea Constituţională. Îi dorim succes", a declarat preşedintele PDMVlad Plahotniuc.

Înainte să facă anunţul, liderul democraţilor, Vlad Plahotniuc, a declarat că regretă decizia lui Alexandru Tănase de a pleca din funcția de ministru al Justiţiei.

"Regretăm plecarea dumnealui dar îi respectăm decizia şi îi mulţumim public pentru faptul că a acceptat cândva să facă parte din acest Guvern", a menționat preşedintele PDMVlad Plahotniuc.

Alexandru Tănase și-a anunțat demisia duminică, pe pagina sa de facebook. El susţine că a luat această decizie în urma unei campanii de denigrare la adresa sa. Tănase a menționat că a acceptat fotoliul de ministru pentru a promova reforme în domeniul Justiţiei, dar nu pentru a se implica în activități politice și a deveni țintă electorală. El a mai condus această instituţie între anii 2009 - 2011.

Lasă un comentariu