Vladimir Jirinovski: Moldoveneasca este, de fapt, limba română

Embed:

Crearea statului Republica Moldova a fost o greșeală a Moscovei, iar limba moldovenească este, de fapt, română. Declarațiile au fost făcute de liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, în plenul Dumei de Stat.

"Trebuie să recunoaştem că apariţia Republicii Moldova a fost o greşeală. Limba moldovenească nu se deosebeşte de cea română şi moldovenii, în sinea lor, cel mai probabil, se consideră români", a spus liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski.

Cu toate acestea, Jirinovski a propus să fie reintrodus termenul Basarabia în actele juridice, pentru ca, ulterior, teritoriul țării noastre să fie întors în componența Rusiei.

Deputatul a invocat faptul că Basarabia a fost parte a Imperiului Rus, după ce acest teritoriu a fost cedat, în anul 1812, de către Imperiul Otoman, în conformitate cu tratatele internaționale. Jirinovski a mai comparat țara noastră cu peninsula Crimeea, pe care, afirmă el, Rusia nu a ocupat-o, ci a întors-o.  

În luna martie, Vladimir Jirinovski şi primarul fugar al municipiului Bălţi, Renato Usatîi, au semnat, la Moscova, un acord de colaborare între formațiunile pe care le conduc.

Lasă un comentariu