Vocea lor în Parlament. Unele minorităţi naţionale susţin votul uninominal

Embed:

Datorită sistemului de vot uninominal, deputaţii vor cunoaște mai bine problemele cetățenilor şi vor munci mai eficient. De această părere sunt reprezentanții mai multor asociații ale minorităților naționale. Ei spun că îşi doresc oamenii lor în Legislativ, care să le protejeze drepturile și valorile.

Potrivit declarației Asociației angajaților instituțiilor de învățământ slavone din Moldova, în urma modificării sistemului electoral, drepturile și valorile minorităților naționale vor fi protejate. 

De aceeaşi părere sunt şi reprezentanții Comunității tadjicilor din ţara noastră, care consideră că votul uninominal va contribui la transparența și eficiența activității aleșilor poporului.

Iar reprezentanţii Comunității Belaruse din Moldova sunt pentru introducerea sistemului electoral mixt, care presupune alegerea deputaților în circumscripții uninominale și pe liste de partid. "Suntem convinși că sistemul electoral mixt va contribui la manifestarea voinței poporului, extinderea participării cetățenilor la viața socială și politică a țării. Noul sistem va avea un impact pozitiv asupra componenței parlamentare," - se spune în declarație.

Până în prezent, peste 800 de mii de moldoveni au semnat pentru introducerea votului uninominal.

Lasă un comentariu