Vor demiterea primarului. PSRM a depus actele pentru a participa la referendum

Embed:

Partidele care vor să se implice în campania electorală pentru referendumul de revocare a primarului general Dorin Chirtoacă se pot înregistra, începând de astăzi, la Consiliului electoral al circumscripţiei municipale numărul 1 din Chișinău. Dosarele vor fi recepţionate până pe 22 octombrie. 

Socialiştii au fost primii care au depus actele la consiliul electoral. Dosarul urmează să fie examinat de o comisie specială în de cel mult trei zile. Deputatul PSRM Vasile Bolea s-a arătat convins că în urma referendumului, primarul Dorin Chirtoacă va fi demis.

"Noi suntem siguri că cetăţenii vor ieşi la urnele de vot să spună nu la acest primar, şi să-l demită, să-l revoce. Trebuie să-l dăm jos pe Dorin Chirtoacă", a afirmat deputat PSRM, Vasile Bolea.

După ce se vor înregistra, participanții vor putea face agitație pentru a îndemna locuitorii Capitalei să participe la referendum sau să-l boicoteze. Campania se va încheia pe 17 noiembrie, cu două zile înainte de organizarea plebiscitului.

Potrivit Ministerului Justiției, la referendum au dreptul să participe 45 de formațiuni care figurează în registrul partidelor.

Partidul Democrat din a anunţat anterior că va boicota referendumul privind demiterea primarului suspendat al Capitalei şi asta pentru că iniţiativa ar urmări interese înguste ale socialiştilor şi ale preşedintelui Igor Dodon.

Anterior şi alte partide pro-europene au anunţat că vor boicota plebiscitul de demitere a lui Chirtoacă. Este vorba de PL, PLDM, PAS şi Unitatea Naţională.

Lasă un comentariu