Vor o voce în Parlament. Mai mulţi veterani de război susţin votul uninominal

Embed:

Mai mulţi veterani de război din ţara noastră susţin acţiunile actualului Guvern. Astăzi, membrii a şapte asociaţii de veterani au susţinut un briefing de presă, în cadrul căruia foştii combatanţi au vorbit despre indemnizaţiile şi pensiile pe care le primesc, dar şi despre importanţa modificării actualului sistem electoral.

Veteranii au menţionat că, datorită colaborării cu actualul cabinet de miniştri, s-a reuşit alocarea a peste patru milioane de lei, din care s-au procurat locuinţe pentru 92 de persoane. De asemenea, rudele veteranilor decoraţi post-mortem primesc indemnizaţii de 500 de lei.

"Este asigurată sporirea protecţiei sociale a invalizilor de război în rândul militarilor, participanţi la acţiunile de luptă din Afganistan şi apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova prin majorarea pensiei de invaliditate", a menționat reprezentantul asociaţiilor veteranilor de război, Victor Sprincean.

Foştii combatanţi consideră că vocea lor va fi mai repede auzită în cazul în care vor avea um om care să-i reprezinte în Parlament. Acest lucru ar putea fi posibil în urma introducerii votului uninominal.

"Politicienii corupţi sau compromişi nu se mai pot strecura în Parlament sub acoperirea listelor de partid. De asemenea acest lucru credem că va genera o majoritate parlamentară şi va avea ca efect o creare a unei stabilităţi politice. Noi susţinem această iniţiativă pentru că ne pasă de viitorul acestei ţări şi a copiilor noştri", a afirmat reprezentantul asociaţiilor veteranilor de război, Victor Sprincean.

La finalul briefingului, foştii combatanţi au îndemnat toţi veteranii de război din ţară să se implice în lichidarea consecinţelor ninsorilor de săptămâna trecută.

Lasă un comentariu