Vor să demită Guvernul. PSRM caută voturi pentru înregistrarea unei moţiuni

Embed:

Socialiştii vor să demită Guvernul, dar nu le ajung semnături pentru a iniţia şi a înregistra o moţiune de cenzură. Fracţiunea PSRM a găsit 24 de adepţi, dar mai are nevoie de doi aliaţi. Socialiștii fac apel către PLDM și PCRM să-i susțină. De cealaltă parte, Guvernul spune că este vorba despre o nouă acțiune populistă a opoziției, care are drept scop să împiedice activitatea cabinetului de miniștri. 

"Noi, socialiștii, vedem o singură cale, cea mai rapidă cale spre alegerile parlamentare anticipate. Acest Guvern trebuie demis. Chemăm toți colegii din Parlament, care se consideră în opoziție, să semneze alături de noi", a spus deputatul PSRM, Vlad Batrîncea.

Deputații PLDM și PCRM nu au decis, deocamdată, dacă vor da curs invitației și îi vor susține pe socialiști în tentativa lor de a demite executivul. 

De cealaltă parte, Guvernul susține că această moțiune nu are niciun temei serios, iar acţiunea este una populistă, făcută pentru a mima activitatea de partid de opoziție. Într-un comunicat de presă al Executivului se mai spune că astfel de acțiuni au drept scop de a împiedica activitatea executivului, deoarece premierul și miniștrii sunt invitați să asiste la show-urile politice ale opoziției, în loc sa muncească. 

Până acum, deputații din opoziția parlamentară au depus două moțiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de Pavel Filip. În luna iulie a anului trecut, moțiunea depusă de coaliția PSRM – PLDM – PCRM a picat, pentru că inițiativa a fost votată de doar 30 de deputați, mai puțini decât numărul semnatarilor. Iar în luna octombrie a anului trecut, moțiunea împotriva Guvernului Filip nu a fost dezbătută din lipsă de cvorum, când la ședință s-au prezentat doar 47 de deputați.

Până acum, socialiștii au depus 13 moțiuni simple împotriva miniștrilor Guvernului Filip, însă toate au picat. Ultima moțiune simplă a fost depusă împotriva ministrului de Externe, Andrei Galbur, care încă nu a fost examinată de Parlament.

Lasă un comentariu