Tarife noi la energie. Preţurile vor creşte, dar mai puţin decât a fost solicitat

Embed:

Tarifele la energia electrică şi termică vor creşte, dar nu atât de mult cât au solicitat furnizorii. Decizia a fost luată astăzi de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, care a stabilit noile preţuri.

Conform noilor modificări, consumatorii Gas Natural Fenosa vor plăti pentru energia electrică cu şapte bani mai mult pentru un kilowatt/oră. Noul tarif este de aproape patru ori mai mic decât cel solicitat de furnizor. Astfel, după publicarea deciziei în Monitorul Oficial, un kilowatt/oră va costa un leu şi 99 de bani şi nu doi lei şi 16 bani aşa cum a cerut Gas Natural Fenosa.

Curentul livrat de RED Nord va costa doi lei şi 12 bani, cu patru la sută mai mult, iar RED Nord-Vest va majora tariful cu cinci procente, deşi anterior a cerut o scumpire de aproape 10 la sută. ANRE a stabilit astăzi şi un nou tarif pentru căldură.  

O gigacalorie livrată de Termoelectrica va fi mai scumpă din luna mai cu 5,1 la sută şi va costa 1122 de lei, iar cea mai mare majorare va fi aplicată de CET Nord, de 16 procente. Costul unei gigacalorii livrate de întreprindere va ajunge la 1220 de lei. Furnizorul din nordul ţării a solicitat însă o creştere de 23 la sută. Decizia de astăzi a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică i-a nemulţumit pe furnizori.

Lasă un comentariu