Vorbește Moldova: O femeie susţine că a fost forţată să muncească la o fermă din Orhei

Embed:

Sclavă în scolul XXI. O femeie din satul Ciorescu, Chișinău, susţine că a fost forţată să muncească în ultimii trei ani la o fermă din Orhei. Femeia a ajuns la spital cu arsuri pe aproape 30 la sută din suprafața corpului, flămândă şi fără forţe. Istoria ei a fost relatată în cadrul emisiunii Vorbește Moldova difuzată la Prime. După ce a locuit pe malul stânga al Nistrului aproape 20 de ani, un necunoscut i-a propus un loc de muncă la o fermă de păsări.

Potrivit ei, după ce a acceptat, a început adevăratul coșmar. De partea cealaltă, administratorul avicolei susține că femeia nu a lucrat ci pur şi simplu a stat în gospodăria lui trei luni.

Femeia spune că bărbatul i-ar fi propus un salariu de 1.200 de lei pe lună. Însă, în loc să primească banii, era bătută și ținută încuiată.

"Robie. Tot timpul striga la oameni, vorbea urât. Ușa era închisă. Bani în mână nu ne dădea. Cumpăra de mâncare și atât. Mă băteau cu mâinile și picioarele - De ce? - Pentru că nu puteam să lucrez", a zis victima Olga Coșelev.

Femeia susține că cineva a vărsat peste ea apă fierbinte.

"Nu știu cine m-a opărit, mi-am pierdut cunoștința", a spus victima Olga Coșelev.

De partea cealaltă, administratorul fermei avicole susține că femeia și-a turnat singură o căldare de apă fiartă peste ea, pe motiv că el nu voia să o angajeze pentru că nu avea acte.

Administratorul avicolei a declarat că nu a chemat ambulanța pentru că ea nu avea documente, dar a adus un medic care a avut grijă de ea. După trei luni de la incident, Olga Coșelev a fost adusă la fiul ei de 20 de ani. Acesta a fost crescut de bunică, pentru că mama sa l-a lăsat când avea trei ani și a plecat să locuiască la Râbnița. Fiul ei spune că se mai vedea cu ea, doar că a făcut patru ani de pușcărie și nu a auzit nimic despre ea în acest timp. Însă, soarta a decis să-și vadă mama mai mult moartă decât vie.

"Așa puține kilograme avea că eu în brațe am luat-o. Ambulanța când a venit să măsoare temperatura, numai cofte pe dânsa erau și nu mai dădeam ca să-i punem termometrul. Miros neplăcut că nu vă imaginați", a menționat nora victimei Alla Coșelev.

Medicii au rămas șocați după ce au investigat femeia. Ea a suportat cinci intervenții chirurgicale.

"Era cu o ținută cu vestimentație delăsată. Într-atât delăsat era și aspectul ei că nici nu am reușit să spălăm părul. A fost nevoie de-l frezat. Era infestată și cu acarii, cu scabie și pediculoză avansate", a zis şeful Secţiei Arsuri a Centrului de Leziuni Termice, Octavian Cirimpei.

Medicii spun că femeia va fi externată peste o săptămână. Ea va locui cu familia fiului său.

"Sigur că o primim. Nu o lăsăm pe drumuri", a spus nora victimei Alla Coșelev.

Emisiunea Vorbeşte Moldova, prezentată de Natalia Cheptene, este difuzată la Prime TV, de luni până joi, la ora 19:00.

Lasă un comentariu