Vreme extremă în lume! 71 de localităţi din 15 judeţe din România au fost inundate, iar în SUA ninsorile şi viscolul fac ravagii

Embed:

71 de localităţi din 15 judeţe din România au fost inundate de ploile torenţiale din ultimele zile. 3 mii de pompieri şi 2 mii de utilaje de intervenţie au fost mobilizate, după ce  zeci de case şi sute de fântâni s-au umplut cu ape.

Oamenii au fost sfătuiţi să evite deplasările în zonele inundate şi să decupleze siguranţele de la reţea dacă le intră apa în locuinţe.

Creşterea bruscă a temperaturilor a dus la topirea zăpezii în centrul Croaţiei, ceea ce a provocat alunecări de teren şi inundaţii de proporţii în localitatea Hrvatska Kostajnica. Câteva case s-au prăbuşit chiar în timpul unei vizite de lucru a premierului croat.

"Da, din fericire, nimeni nu a fost rănit, asta e sigur. Nimeni nu a fost rănit. V-aţi descurcat foarte bine", a spus premierul Croaţiei, Andrej Plenkovic.

În Statele Unite în schimb, coasta de este este sub avertizare de ninsori şi viscol. Meteorologii anunţă că stratul de zăpadă ar putea depăşi 60 de centimetri.

"Nu pot să ţin pasul cu ninsoarea. După ce fac o tură, mă întorc şi carosabilul e deja acoperit de zăpadă. E dificil, la cât de mult ninge. E foarte, foarte dificil", a afirmat şoferul Kyle Silva.

Cea mai gravă situaţie este în statul New England, dar sunt afectate şi statele Maine şi Massachussetts. Unii localnici nu au fost descurajaţi şi au ieşit la plimbare, ca de obicei.

În jur de 150 de mii de consumatori au rămas fără curent electric, dar autorităţile susţin că situaţia e sub control şi că furnizarea va fi reluată în scurt timp.

Lasă un comentariu