Vreme rea şi la vecini. În România ninge, iar în Ucraina se aşteaptă furtună

Embed:

Paştele a adus, în acest an, un val de frig atât în Moldova, cât şi în ţările vecine. În cinci judeţe din România meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori puternice, iar în munţi există riscul producerii avalanșelor. A nins în mijlocul primăverii şi în Germania, unde, în unele regiuni, stratul de zăpadă a ajuns până la zece centimetri.

Meteorologii români au emis pentru ziua de mâine cod portocaliu de ninsori în cinci judeţe. Iar în celelalte părţi ale ţării se aşteaptă ploi. În zona muntoasă a început să ningă încă de ieri, iar stratul de zăpadă a ajuns, pe alocuri, până la un metru. De asemenea, în munții Făgăraş şi Bucegi, la peste 1800 de metri altitudine, există riscul producerii avalanșelor.

Ninsoarea i-a luat prin surprindere şi pe germani. Astfel, pe unele şosele s-au format ambuteiaje kilometrice. Potrivit meteorologilor locali, valul de frig vine din peninsula Scandinavă şi se va extinde şi în centrul Germaniei, unde se aşteaptă ninsori puternice.

Frig este şi în Ucraina. În următoarele zile, în ţara vecină se aşteaptă lapoviţă şi maxime de cinci grade. De asemenea, la Kiev a fost emisă o avertizare de furtună.

Lasă un comentariu