Vremea rea face victime. Estul SUA este lovit de un val de frig şi ninsori puternice

Embed:

Valul de frig, ninsorile abundente şi viscolul care au lovit estul Statelor Unite s-au soldat pînă acum cu cel puţin 15 morţi. Doar în statul Carolina de Nord au murit 3 oameni, iar serviciile de urgenţă spun că din cauza condiţiilor meteo nefavorabile s-au înregistrat 700 de accidente rutiere.

Cele mai afectate sunt regiunile din nord-estul statului şi Outer Banks - insulele din Atlantic, unde ninge în continuare.

În total, 13 state din Carolina de Sud sunt sub avertizare de furtună. Meteorologii estimează că vântul se va intensifica şi va viscoli zăpada. Companiile de transport au anulat cursele de autocare spre statele Maine, New Hampshire, Massachusetts şi New York. În total, pe întreg teritoriul SUA au fost anulate 2700 de curse aeriene interne.

Pe aeroportul LaGuardia din New York, de exemplu, au fost anulate 90 la sută dintre zboruri, iar de pe aeroportul din Boston nu a mai decolat niciun avion. În Carolina de Sud a nins pentru prima oară în ultimii 20 de ani, iar in Florida pentru prima oară in aproape 30 de ani.

În New York, se estimează că zăpada va ajunge la 10-15 centimetri. Peste 2.200 de pluguri sunt pe străzi. În weekend sunt anunţate temperaturi de minus 3 şi chiar minus 7 grade. New Yorkezii nu sunt însă foarte impresionaţi de capriciile vremii şi nici nu se aşteaptă la schimbări majore.

Cel mai mult a nins la Boston, unde zăpada măsoară 30 de centimetri. Furtuna a lăsat fără energie electrică 40 de mii de locuinţe din Virginia şi Carolina de Nord. Şi în Florida sunt peste 8 mii de case fără electricitate.

Lasă un comentariu