Inovații în Capitală. Municipalitatea instalează la trecerile de pietoni LED-uri

Embed:

56 de treceri de pietoni din Capitală au fost iluminate cu becuri LED. Municipalitatea promite să instaleze astfel de becuri și la alte 300 de zebre din oraş, pentru a spori vizibilitatea pe timp de noapte şi a preveni accidentele rutiere cu implicarea pietonilor.

"Lumina va fi destul de puternică. Cred că nu vor mai fi atâtea accidente, iar oamenii vor traversa zebrele mult mai ușor pentru că lumina va fi ca și în timpul zilei", a spus angajat Lumteh, Iurie Folinschi.

Locuitorii Capitalei susţin iniţiativa municipalităţii. Unii oameni spun că, în anumite regiuni, erau nevoiți să traverseze strada cu ajutorul lanternelor.

Reprezentanţii întreprinderii Lumteh susţin că au fost iluminate şi unele treceri de pietoni unde lipsește marcajul rutier. 

"Mai ușor este de făcut marcajul deja unde este iluminat. Practic la toate intersecțiile o să ne străduim să iluminăm intersecțiile unde sunt semnele, dar nu este făcută zebra", a menționat şeful Î.M. Lumteh, Anatol Aparatu. 

Costul proiectului este de două milioane de lei. De la începutul anului, la trecerile de pietoni din Capitală au fost înregistrate peste 220 de accidente rutiere. În mai bine de jumătate dintre cazuri au fost implicaţi copii.

Lasă un comentariu