Zeci de bikeri au mărcat Ziua Tricolorului printr-un marş

Embed:

Astăzi este marcată Ziua Drapelului şi a Stemei de Stat. Cu această ocazie zeci de bikeri au organizat un marş în centrul Capitalei, având câte un tricolor agăţat de motocicletă. Tot astăzi, poliţiştii juniori din cadrul Inspectoratului Naţional de Patrulare au împărţit şoferilor şi pietonilor calendare şi odorizante în culorile steagului.

Tot cu ocazia Zilei Drapelului, Inspectoratul Naţional de Patrulare a organizat un flashmob în fața clădirii Guvernului. Patru copii, îmbrăcați în uniforme de poliţist, au lansat baloane roșii, galbene şi albastre.

După flashmob, micii poliţişti au tras pe dreapta maşini şi le-au dăruit şoferilor odorizante în culorile drapelului.

Poliţiştii juniori, în frunte cu liderul lor - David Măntăluţă, le-au împărţit daruri şi şoferilor din oraşul Bălţi.

Dimineaţa, premierul Pavel Filip a depus flori la monumentul poliţiştilor căzuți la datorie, alături de reprezentanţi ai Ministerului de Interne. Şeful cabinetului de miniştri le-a mulţumit veteranilor şi poliţiştilor pentru vitejia și sacrificiul de care dau dovadă.

Tricolorul a fost desemnat drapel oficial al Republicii Moldova de către primul Parlament. Pe 27 aprilie 1990, regretatul deputat Gheorghe Ghimpu a fost cel care a arborat, pentru prima dată, tricolorul pe cupola Legislativului. 20 de ani mai târziu, Parlamentul a declarat data de 27 aprilie drept Ziua Drapelului de Stat.

Lasă un comentariu