Zeppelin.md: Renato Usatîi a comandat omorul lui Gorbunţov

Embed:

Noi probe în cazul tentativei de asasinat a omului de afaceri Gherman Gorbunţov. Jurnaliştii de la portalul zeppelin.md au publicat filmul documentar "Asasin în lege. ERATĂ", care ar demonstra că primarul penal, Renato Usatîi a comandat omorul bancherului. Investigaţia prezintă întregul scenariu al crimei şi mişcările făcute de Renato Usatîi pentru a scăpa basma curată.

Documentarul începe cu biografia lui Gherman Gorbunţov, bancherul care a participat la schemele de spălare de bani prin intermediul Căilor Ferate din Rusia. În 2008, acesta fuge din Rusia în Moldova, lăsând în urma sa o datorie de 800 de milioane de dolari. La Chişinău, Gorbunţov fondează Universalbank, instituţie financiară preluată ulterior de Renato Usatîi. 

Într-o convorbire telefonică cu unul dintre şefii lumii interlope de la Chişinău, Usatîi recunoaşte că a preluat banca prin atac raider. 

În investigaţie se arată că după ce i-a fost luată banca, Gorbunţov trimitea zilnic plângeri la poliţie, fapt care l-ar fi determinat pe Renato Usatîi să-l elimine.

Astfel, jurnaliştii de la zeppelin.md au prezentat legăturile liderului „Partidului Nostru” cu structurile criminale din Moldova şi Federația Rusă, dar şi modul în care a fost planificat asasinatul lui Gorbunţov.

Aceştia au publicat declarațiile unor lideri ai lumii interlope din Moldova, printre care Ion Druţă alias „Vanea Pisateli” și Ghenadie Pruteanu zis şi „Clifford”, ce confirmă faptul că Usatîi i-a angajat să-l lichideze pe Gorbunțov.

Investigaţia mai scoate la iveală faptul că cei doi interlopi l-au angajat pe killerul Vitalie Proca să-l omoare pe Gorbunţov, care fugise în Londra. Încercarea însă a eşuat. După ce a fost împuşcat în spate de şapte ori, Gorbunţov a fost transportat la spital şi a reuşit să supravieţuiască. 

Când au aflat că Gorbunţov a supravieţuit, cei care au comandat atacul decid să şteargă urmele crimei. Usatîi cere sprijinul serviciilor secrete ruseşti, iar în paralel apelează la jurnaliştii de la RISE, portal specializat în investigaţii.

Astfel, în 2014 a apărut un film despre atacul asupra lui Gorbunţov, care ar fi şters orice suspiciune de implicare a lui Usatîi în crima de la Londra. 

Totuşi, acum un an, Renato Usatîi a fost anunţat în căutare internațională, fiind învinuit de tentativă de omor a bancherului rus Gherman Gorbunțov. De asemenea, el este acuzat că ar fi influenţat depozițiile presupusului killer. Usatîi a fugit la Moscova, unde se află şi în prezent.

Lasă un comentariu