Zi istorică în Statele Unite ale Americii! SpaceX a trimis în spaţiu o masină Tesla cu racheta Falcon Heavy

Embed:

Cea mai puternică rachetă din istorie, Falcon Heavy, a fost lansată cu succes de pe centrul spațial Kennedy din Florida, Statele Unite, de unde au început şi misiunile spre Lună. Aparatul de zbor, care aparţine companiei creatorului automobilelor Tesla, nu are echipaj uman, dar a transportat în spaţiu o maşină electrică. Lansarea rachetei a fost amânată cu peste două ore, din cauza vântului puternic.

Falcon Heavy a transportat în spațiu o mașină Tesla Roadster a companiei SpaceX. Este vorba despre un automobil electric de culoare roşie, la volanul căruia a fost aşezat un manechin botezat Starman. Aceasta era porecla regretatului interpret David Bowie, a cărui piesă Space Oddity, care în traducere înseamnă - O ciudăţenie spaţială, cânta în vehicul în momentul zborului.

Maşina Tesla urmează să fie amplasată pe orbita solară, în apropierea orbitei planetei Marte, la 225 de milioane de kilometri de Pământ.

După două minute și jumătate de la lansare, două dintre cele 27 de motoare ale rachetei s-au desprins și s-au îndreptat înapoi spre Pământ. 

Totuși, fondatorul SpaceX, Elon Musk, s-a declarat mulțumit de lansare.

"Sunt foarte entuziasmat de ce s-a întâmplat astăzi şi sunt mândru de echipa SpaceX, care a făcut un lucru incredibil, a creat cea mai avansată şi cea mai mare rachetă din lume", a spus fondatorul SpaceX, Elon Musk.

Racheta Falcon Heavy va fi capabilă să trimită sateliţi giganţi pe orbită, pe Lună sau chiar pe Marte, întrucât poate transporta aproximativ 64 de tone.

Lasă un comentariu