Ziua Internațională a DJ-ilor. Cât de populară este această meserie în Moldova

Sunt inima petrecerilor, iar ziua lor de muncă începe noaptea. Vorbim despre Dj care îşi sărbătoresc astăzi ziua profesională. La începutul anilor 90, în Moldova aceştia puteau fi numărăți pe degete, acum însă această meserie prinde popularitate.

Dumitru Cocerov este unul dintre primii Dj din Moldova. Bărbatul spune că a început să mixeze la vârsta de doar 14 ani. Acesta și-a încercat talentul la o serbare organizată la școală. Acum, Dumitru are în palmares peste 20 de ani de experiență.

"Când oamenii dansează, când se distrează, simți această energie și înțelegi că faci totul bine, iar atunci când pleacă de pe ringul de dans, deja e altă situație. În anul 1994 - 1995 puteai să numeri pe degete persoanele care practicau această meserie. Acum însă e altfel. Șase Dj erau atunci în toată Capitala", a spus Dj Demon, Dumitru Cocerov.

De-a lungul carierei sale a trăit zeci de situații amuzante.

"La o nuntă, în anul 1999, tatăl miresei era foarte beat. Ridică paharul și spune: Ridic acest pahar, primul toast pentru prima căsnicie a fiicei mele. Cel mai strașnic este când clientul nu cunoaște denumirea cântecului, dar el tare îşi dorește să o asculte. Se apropie și te întreabă ai piesa târântârântârântârân, iar tu încerci să ghicești piesa", a menționat Dj Demon, Dumitru Cocerov.

Iar Igor Plăcintă alias Dj Diego Kreed își câștigă pâinea într-un club de noapte din orașul Gomel, Belarus. Interesant este faptul că bielorușii încing ringul de dans pe ritmurile artiștilor din ţara noastră.

Dj Diego Kreed spune că a început să practice această meserie dintr-o glumă. Acesta venise într-un club de noapte, unde lucra un prieten de-al său în calitate de Dj. Însă acesta nu a venit la muncă, iar proprietarul clubului i-a propus să îl înlocuiască. 

"Șeful la club mă cheamă și îmi spune tu o să poți? Dar de ce nu. Iată așa s-a primit că m-am suit la pupitru", a afirmat Dj Diego Kreed, Igor Plăcintă.

Bărbatul spune că publicul din Belarus este diferit decât cel din Moldova. 

"Diferența aș spune că aici dansează și fetele și băieții, la noi dansează numai fetele, majoritatea", a zis Dj Diego Kreed, Igor Plăcintă.

Iar un alt Dj din Moldova, care a spart toate stereotipurile este și Andrei Rață, cunoscut drept Andrew Rayel.

Anul trecut, acesta a ocupat locul 79 în topul celor mai buni 100 DJ din lume.

Lasă un comentariu