Ziua Naţională a Franţei! La Paris a avut loc o paradă militară grandioasă

Embed:

Francezii sărbătoresc, astăzi, Ziua Naţională. Cu această ocazie în marile oraşe din Franţa au avut loc parade militare. Cea mai grandioasă ceremonie s-a desfășurat pe renumitul bulevard Champs-Elysees din Paris, unde au defilat peste trei mii de militari. În acelaşi timp, a fost organizat un show aerian spectaculos. Invitaţii de onoare ai evenimentului au fost președintele american Donald Trump şi soția sa, Melania. 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a venit la paradă la bordul unei mașini militare, fiind escortat de jandarmi. El a salutat trupele și publicul, după care a intonat imnul Franței împreună cu orchestra națională. 

Macron şi-a felicitat poporul și i-a mulțumit președintelui american, Donald Trump pentru susținerea pe care o acordă Franței. 

"Am găsit aliaţi siguri, prieteni care au venit în ajutorul nostru. Statele Unite ale Americii se numără printre ei, de aceea nimic nu ne va separa vreodată", a spus preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

63 de avioane și 29 de elicoptere franceze și americane au survolat cerul deasupra Parisului, în cadrul unui spectacol aerian de excepţie. Între timp, la paradă au defilat peste 3.700 de militari, inclusiv americani, cu aproape 150 de maşini blindate, 60 de motociclete şi 240 de cai.

Ceremonia oficială a fost întreruptă de Fanfara militară, care a cântat fragmente din melodiile trupei franceze de muzică electronică - Daft Punk. Președintele Emmanuel Macron a ezitat un moment, după care a zâmbit, în schimb Donald Trump a părut extrem de surprins. 

La final, preşedintele american și prima doamnă a Statelor Unite și-au luat rămas bun, într-o manieră foarte amicală, de la Macron și soția sa, Brigitte.  

Pentru evenimentele de astăzi şi vizita liderului de la Casa Albă, autoritățile franceze s-au mobilizat masiv. Din cauza amenințărilor teroriste, ordinea publică în Paris a fost asigurată de peste 11 mii de poliţişti şi jandarmi. 

Lasă un comentariu