Zonă economică extinsă. Andrian Candu a efectuat o vizită de lucru la Ungheni

Embed:

Zona Economică Liberă "Ungheni-Business" ar putea fi extinsă. Despre asta a discutat, astăzi, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, cu agenţii economici din orașul Ungheni. Speakerul a mers în vizită şi la spitalul raional, unde le-a vorbit medicilor despre noile reforme în medicină.

Andrian Candu s-a întâlnit cu administraţia Zonei Economice Libere din Ungheni, dar şi cu întreprinzătorii care activează acolo. Aceștia spun că-şi doresc ca teritoriul pe care este aplasată întreprinderea să fie extins, întrucât spațiul este ocupat aproape în totalitate. În prezent, acolo activează 34 de agenţi economici. 

"În prezent, 88 de procente din teritoriu este deja valorificat. Pe de o parte este bine pentru că zona este lucrativă, pe de altă parte noi nu mai avem platforme pentru potenţialii investitor, pentru alte investiţii. Suntem în căutarea de terenuri publice în raioanele învecinate", a spus administratorul principal "ZEL Ungheni Bussines", Natalia Iepuraş.

Şeful Legislativului a dat asigurări că va susţine această iniţiativă. 

"Ştim de o problemă, că aici în Zona Economică Liberă există cerinţe şi nevoi de a extinde, fiindcă este cerere din partea mediului de afacere cu doamna directoare am discutat despre asta şi este un proiect de lege deja în prima lectură aprobat vom examina posibilitatea ca să grăbim procesul legislativ", a afirmat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Andrian Candu s-a întâlnit şi cu medicii de la Spitalul Raional din Ungheni, cărora le-a vorbit despre proiectul de lege privind tichetele de masă. 

În cadrul întrunirii s-a discutat şi despre reforma spitalicească.

Lasă un comentariu